Postoje dva načina pripreme ove supe: jedan je da pravite od svežih namirnica, a drugi je da iskoristite višak tečnosti od punjenih tikvica i paprika. S tim, što moram da napomenem, ova druga varijata je mnogo ukusnija, iako bi se mogla nazvati i jelo od ostataka. Ne zvuči baš lepo, ali je ukusno.

Ako pravite od svežeg povrća na masnoći treba kratko propržiti jednu tikvicu iseckanu na kockice, dodati kašikicu sitne crvene paprike, oguljena i isečena 2 paradajza. Povrće preliti sa pola litre soka od paradajza i po ukusu vode da se razredi (ako volite ređu čorbu). Sve se začini po ukusu: so, biber, iseckan peršunov ili celerov list. Kuvati dok se povrće ne skuva. Takođe, po ukusu možete ukuvati ili neku testeninu u čorbu ili u tanjiru dodati kockice preprženog hleba.

Ova druga, ukusnija ćorba se pravi od tečnosti koja vam preostane od kuvanih punjenih tikvica i paprika (koje ste u međuvremenu pojeli). Pošto je meni uvek žao da bacim tu supu, koja uvek ostane, evo jedan jednostavan način kako da se potroši. U ostatak tečnosti doda se po potrebi malo vode i soka od paradajza, soli i bibera, ukuva se tarana (u čorbe ili supe sa paradajzom najbolje mi ide tarana) i na kraju se doda sitno seckan peršunov i celerov list.

Podelite na društvenim mrežama