Da li ste nekad bili zaljubljeni? Da li ste sada zaljubljeni? Ako jeste, onda znate da je svaki dan dobar za ljubav, a ne samo taj jedan dan u godini. A ako niste... saznaćete to, kad tad.

 

Na ovom blogu i tako već pišem o običnim, svakodnevnim životnim zadovoljstvima, a ljubav svakako spada u ona najvažnija, najveća i najlepša zadovoljstva. Ne bih da preteram i da zvučim patetično, ali ipak ljubav daje smisao celom našem životu. Naravno, najbolje je kada vam je ljubav uzvraćena, pa čak i ako nije, važno je da je vi osećate. Sa ljubavlju se nemojte cenjkati, volite i uživajte u tome.

 

U poslednje vreme (a to je nekoliko godina unazad), 14. februar je i kod nas postao "praznik ljubavi". U kakvom svetu živimo, dobro je da postoji i taj jedan dan. Mada, nažalost, čini mi se da je Sveti Trifun ili Sveti Valentin ili Dan zaljubljenih, samo još jedna veštačka tvorevina potrošačkog društva, kakvo smo i mi, odnosno način na koji se velike kompanije lišavaju preostalih zaliha poklona od Božića i Nove godine. Ne morate da se složite sa mnom, ali da ne ispadne da sam "hejter" (taman posla na ovaj dan) rešila sam da napravim predlog jednog "ljubavnog menija".

No, kako god, ako spadate u one koji smatraju da je ovaj dan baš za vašeg dragog ili dragu, i ako mislite da ga treba nekako obeležiti, nekim ručkom ili večerom, onda se potrudite da vas dvoje, u paru, napravite zajednički obrok. Ne mora to biti neki ekstra specijalitet kao iz žurnala. Dovoljno je da dvoje ljudi koji se vole provedu zajedno vreme, radeći nešto što vole. Da li ćete kuvati, ili se maziti ili "maziti", ili sve to, zavisi od vas. Jedino što treba da vodite računa ako "ljubav" kombinujete sa hranom, nemojte preterivati sa nekim teškim i obilnim obrocima i alkoholom.