U bistru supu (pileću, pačju, kokošju, guščju, goveđu,...) osim običnih griz knedli možete ukuvati i knedle sa džigericom ili ove knedle ili noklice sa sremušem.

Sastojci:

  • 1 jaje,
  • 1 vezica sremuša,
  • 3-4 kašike pšeničnog griza,
  • so i biber.

Napomena:

Ne mogu da napišem tačnu količinu griza, zato što nisu sva jaja jednaka, kao ni griz. Neki je sitnije mleven, neki krupnije i različito upijaju tečnost. Zbog toga treba da ga dodajete postepeno i po potrebi. E sad, u zavisnosti kakve knedle volite, vi možete napraviti ređe ili gušće testo. Mislim da svako po svom ukusu treba da ih pravi i da ne postoji "jedini pravi recept za najbolje knedle". Sve knedle su najbolje, onda kada se vama dopadaju.

Priprema:

Supu ili čorbu u kojoj ćete ukuvavati knedle zagrejte do ključanja, jer knedle čim napravite treba i da ukuvate. Stajanjem testo postaje sve suvlje i čvršće i knedle na kraju bivaju tvrđe.

Sremuš operite i iseckajte na tanke rezance. U činiji umutite jaje, dodajte so i biber, kao i iseckani sremuš. Postepeno dodajte griz, jedu po jednu kašiku dok ne dobijete srednje čvrsto testo. Odvajajte kašikicom knedle i ukuvajte ih u supu.

Knedle kuvajte dok ne isplivaju na površinu.

sremus knedle

Wild Garlick Dumplings Bärlauchnockerl

Podelite na društvenim mrežama