fbpx

Ovaj sajt koristi kolačiće.

Ukoliko ne promenite podešavanja vašeg pregledača, to znači da se slažete. Opširnije

Prihvatam
 • Njoke od sremuša

  Njoke od sremuša

  Njoke, valjušci ili šufnudle od sremuša, svejedno kako ćete ih nazvati, sastojci su isti, a razlika je samo u obliku.

 • Vojvođanski ćevap, džigerica u slanini

  Vojvođanski ćevap

  Vovjođanski ćevapi ili džigerica u slanini. Jedan od onih obaveznih recepata za roštilj.

 • Salata od sira, jaja i sremuša

  Salata od sira, jaja i sremuša

  U sezoni sremuša odlična salata ili možda bolje reći namaz? Namaz ili salata od jaja i sremuša?

   

 • Jaja u sosu od senfa

  Jaja u sosu od senfa

  Šta sve možete da pravite od kuvanih jaja? Evo ideje! Jaja u sosu od senfa ili Senfeier (nemački recept). Ovo može biti i kompletan obrok uz zelenu salatu, ili užina, doručak,...

 • Pašteta od rečne ribe

  Pašteta od rečne ribe

  Ako ste se nekad zapitali kako da napravite sami riblju paštetu, ovo je samo još jedan od mogućih načina (vidi recept za paštetu od pečene ribe).

 • Paradajz čorba s pirinčem

  Paradajz čorba s pirinčem

  Paradajz čorba, jelo staro, obično, jeftino i sasvim jednostavno za pripremu. Ovog puta gusta paradajz čorba je sa pirinčem (rižom, pirinčom, orizom,..).

 • Zelena salata s mladim lukom

  Zelena salata s mladim lukom

  Najklasičnija, najobičnija i najjednostavnija zelena salata koju su svi, pretpostavljam, barem jednom probali.

 • Zelena salata s pomorandžom

  Zelena salata s pomorandžom

  Zeleno i narandžasto, zelena salata i pomorandža. Ako do sada niste probali, ne znate šta ste propustili. Ovo je jedna od salata koju pravim već mnogo godina, nisam ni primetila da je nemam na sajtu, a recept je ovde zato što mi je kuma nedavno rekla, da je već "sto puta" jela ovu moju salatu, a nikad nije videla kako je pravim. Eto zbog toga i ovaj krajnje jednostavan i običan recept.

 • Restovana pileća džigerica

  Restovana pileća džigerica

  Restovana džigerica! Odavno se pitam da li uopšte treba pisati ovakve stare i jednostavne recepte? Definitivno treba, jer mnogi traže baš takve obične, starinske recepte. Znate li uopšte koliko je naše dece, pogotovo u poslednjih par godina, otišlo u svet (i koliko će ih tek otići, ako se ovde nešto ne promeni) i da im je odande najlakše da pitaju Gugla za sve što ih interesuje? Zbog njih i zbog svih onih koji nemaju koga drugog da pitaju, na ovom sajtu možete pronaći i neke stare,obične i možda zaboravljene recepte.

 • Špagete u sosu od pečene paprike

  Sos od pečene paprike

  Sos od pečene paprike je odličan kako za testeninu, tako i kao dodatak kuvanom ili pečenom mesu ili ribi.

 • Salata od ljubičastog kupusa, šargarepe i jabuke

  Salata od crvenog kupusa, šargarepe i jabuke

  Da li kažete crveni ili ljubičasti kupus? Kupus ljubičaste boje koji najčešće nazivoamo crvenim kupusom. Zašto, ne znam. U svakom slučaju da li je crveni ili ljubičasti kupus, ovo je vrlo jednostavna i zanimljiva salata kako na izgled tako i na ukus. Priprema se slično kao i salata od zelenog kupusa i šargarepe.

 • Griz pita sa sirom

  Slana griz pita sa sirom

  Griz štrudla sa sirom, ili pita sa sirom i grizom ili slani rolat od tankih kora sa grizom i sirom. Ovaj recept je slana varijanta recepta za starinsku pogaču.

 • Pita od tortilje i pečene paprike

  Pita od tortilje i pečene paprike

  Pita sa tortiljama, sirom i pečenom ljutom paprikom bi bio duži naziv ovog jela. Liči na neku vrstu omletaili suflea sa malo testa, a daleko je od gibanice jer takođe ima samo malo testa. Jelo koje možete poslužiti kako za doručak, tako i za ručak, večeru, a dobro je čak i za užinu i meze.

 • Kisela bela škembe čorba

  Kisela bela škembe čorba

  Bela škembe čorba, ili čorba od škembića (tripica ili fileka), za razliku od škembića u saftu, je jelo najsličnije klasičnoj beloj kiseloj čorbi. Kao što svako ima neki svoja najbolji recept za bilo koju čorbu, tako je verovatno i za škembe čorbu mnogo recepata, tako da ovaj moj recept smatrajte samo još jednom varijantom sasvim običnog, klasičnog jela.

 • Salata od jaja i mirođije

  Salata od jaja i mirođije

  Salata ili namaz od jaja sa mirođijom, jednostavno savršeno jelo. Idealna da posluži kao namaz za sendviče, slane rolate i torte ili punjenje za slane korpice, kanapeičiće i slično.

 • Pire krompir sa sremušem

  Pire krompir sa sremušem

  Jednostavan i jeftin recept, kad mogu Irci da imaju svoj kolkenon (pire sa kupusom ili keljom), što ne bismo i mi imali pire sa sremušem ili sremski pire?

 • Leskovačka mućkalica

  Leskovačka mućkalica

  Leskovačka mućkalica ili đuveč s mesom? Skoro pa isto. Ono što je karakteristično za mućkalicu, to je da meso treba da bude pečeno na roštilju, pre kuvanja u sosu od povrća. Time mućkalica dobija svoj karakteristični ukusu i miris.

 • Špecle sa graškom i slaninom

  Špecle sa graškom i slaninom

  Jednostavan i brz recept za testeninu sa graškom i slaninom.

 • Rezanci - nasuvo sa sirom

  Rezanci - nasuvo sa sirom

  Uz testo sa krompirom, ili testo sa kupusom ovo je još jedan od starih, jeftinih i jednostavnih recepata sa domaćom testeninom.

 • Krompir nakiselo

  Krompir nakiselo

  Čušpajz, cušpajz, varivo od krompira ili u dve reči krompir nakiselo. Nakiselo je jedna reč jer se tako i izgovara i naglašava, a osim toga, da sam napisala "na kiselo" sasvim drugačije bi se izgovaralo i ne bi zvučalo kako treba.