fbpx

Akcija koju je inicirao Dragan Varagic, na osnovu teksta Online kupovina iz mog ugla.

Pojava i mogućnost "kupovine iz fotelje" sa dostavom kupljene robe na kućnu adresu... ništa lepše. Reklama za online prodavnice? Što da ne, ako možemo učiti iz tuđih iskustava, kako dobrih, tako i loših. Kad sam kod iskustva, jesam oduševljena online kupovinom, verovatno i zbog toga što do sada nisam imala loših iskustava i ne mogu da bacim ni jedan mali hejt na temu naših online prodavnica.

cestitkaKuvarancije

Običaj je da se na kraju godine sumiraju rezultati rada: šta smo hteli i zamislili, a šta je ono što smo stvarno i uradili?

Izdvojeno

U nedelju 16. juna 2013. u Beogradu na Adi, održala se 5. BlogerijAda, ali za mene prva na kojoj sam i ja učestvovala i prisustvovala.

A šta je to?! I da li je to nešto što se jede?!

hrana sa strandaBeše danas još jedna fešta hrane, pića i opštenarodnog veselja ili ukratko 'leba i igara. Za razliku od prethodnih godina,ove godine je bilo znatno manje učesnika, ali to je verovatno posledica promene organizacije odn. organizatora celog ovog dešavanja. Ali i pored toga, bilo je svega: od muzike raznih kulturno-umetničkih društava, preko mnogobrojnih rukotvorina, do naravno hrane koja je kod svih ovakvih dešavanja i glavna, bar što se mene tiče. Bilo je tu svega od vozarove salate tj. zdrave hrane, pa preko raznih slatkiša (kiflica, štrudli, palačinki, sitnijih i krupnijih kolača, do kuglofa), slovačkih kobasica kulena i ostalih "svinjarija", pa do raznih paprikaša od divljači, mangulice, riblje čorbe, pečene ribe....bilo je i šta da se popije koviljske rakije od duda, lubenice, dinje, pa do medovače ... Mogla bih da ređam još, kao u onoj pesmi Đoleta Balaševića, ne da se nekad dobro jelo, nego se još uvek mnogo dobro jede. Sledi izveštaj:

 

E-mail koji mi je ulepšao kraj ove godine, priznanje koje sam kao autor Kuvarancija dobila i najbolja čestitka za ono što sam do sada uradila. Meni važno priznanje, pogotovo zato što mi ovaj sajt nije posao, nije radni zadatak koji moram da ispunim - Kuvarancije su jednostavno "ja" ili bar jedan deo mene ;)
"Poštovani,
Čestitamo!
Vaš web je žiri najvećeg nacionalnog i regionalnog natječaja za izbor najboljih webova i mobilnih aplikacija u Hrvatskoj i regiji, VIDI WEB TOP 100, uvrstio u Top 10 exU najboljih za godinu 2012. u svojoj kategoriji."

Šta to znači?

Meni znači mnogo, jer je sajt Kuvarancije izabran u 10 najboljih sa ex Yu prostora, a znači i da su Kuvarancije među TOP 100 sajtova od preko 4000 prijavljenih na ovaj konkurs. Šta još...?

Izdvojeno

 

O knjigama
O muzici
O zdravlju
Recepti

 

Blog o hrani, ali ne samo o hrani za telo, nego i hrani za dušu i glavu. Šta sve možemo da smatramo hranom, kako je doživljavamo, da li "živimo da bismo jeli", ili  "jedemo da bismo preživeli"? Koliko nam je važna ona druga, duhovna hrana:  knjige, muzika,  cak je i prijateljstvo ono sto nas "hrani" obogaćuje i ulepšava život. Nekad su se recepti pisali u sveske, dnevnici takođe, ovo bi trebala da bude moderna verzija jednog dnevnika o "sitnim" životnim zadovoljstvima.

Svako jelo i o kojem pišem i svaka fotografija istog, je iz moje kuhinje (a kolika je ta, bolje reći kuhinjica, zna svako ko je ikad bio kod mene kući): domaća hrana, kuvana na najobičnijem šporetu, u posuđu koje se svakodnevno koristi, osim u slučajevima kada pišem o nekoj restoranskoj hrani (i to posebno naglašavam). Svako jelo je ili nešto što redovno kuvam, ili neki "trenutak inspiracije" kada poželim da napravim nešto novo. Svaka fotografija je delo mog Zeke ili mene, a nadam se da se razlika u kvalitetu fotografija ne primećuje mnogo.

Sve u svemu, da rezimiram, pišem o svom svakodnevnom životu, ljudima koji me okružuju, hrani koju spremam ili jedem, kao i o svemu ostalom što za mene predstavljaju sitna, životna, svakodnevna zadovoljstva.

Komentarišite, pišite, predlažite, pitajte!

I da... prijatno vam bilo u vašim kuvarancijama i uživajte čitajući moje kuvarancije!!!

Da li ste nekad bili zaljubljeni? Da li ste sada zaljubljeni? Ako jeste, onda znate da je svaki dan dobar za ljubav, a ne samo taj jedan dan u godini. A ako niste... saznaćete to, kad tad.

 

Prikaži dalje...
Joomla SEF URLs by Artio
enfrdeitptrues

Budite sponzor Kuvarancija i dajte im krila. Omogućite da frižider postane mobilna aplikacija, a ja obećavam još bolji, lepši i napredniji sajt.

Visina donacije

cuvaj hranu