Ako ste se nekad zapitali kako da napravite sami riblju paštetu - evo jednog od mogućih načina.

Ovo je i jedan od načina kako da iskoristite ostatak od ručka, odnosno ostatak pečene ribe. Naravno ne morate paštetu praviti od ostataka, možete je praviti i od sveže ispečene ili skuvane ribe, kao što možete koristiti i konzerviranu ribu. Takođe, ne mora ta pašteta obavezno biti od sardina, pogotovo ako vam preostane od ručka neke skuplje ribe koje je šteta baciti, slobodno je iskoristite za paštetu. Jedino vodite računa da je odmah stavite u frižider i da je što pre potrošite.

Kad je već jelo od ostataka, ne treba da se obazirete niti da tražite neke tačne mere, najviše se uzdajte u sopstveni ukus, koristeći začine koje najviše volite.

U ovom slučaju, ja sam koristila:

Bilo da koristite sveže ispečenu ribu ili ostatke od ručka, uvek je prvo očistite od kostiju, makar onih krupnih. Sitne kosti će se svakako samleti, ali ako meljete i krupne kosti, pašteta će vam biti "malo" krckava (provereno). Ribu i sve ostale sastojke dobro sameljite u blenderu dok se sve ne usitni i "upašteta" ;).

Odlična je kao namaz na prženice, tj. prepečen hleb premazan belim lukom. Uz neku salatu ili čašu jogurta može poslužiti kao odličan doručak.

Napomena:

Od začina ili povrća, po želji možete dodati i crni ili beli luk (što baš i nije preporučljivo ako ćete paštetu jesti na poslu, u kancelariji sa mnogo ljudi,...). Možete dodati i svežeg povrća kao što je paradajz ili krastavac, što zavisi i od sezone, mnogo je kombinacija...

Podelite na društvenim mrežama