Osim što od ostataka ohlađene kuvane ili pečene piletine možete praviti razne pileće salate, možete praviti i paštetu. Odličan način da iskoristite ostatke piletine.

Naravno, za ovaj recept ne morate koristiti ostatke, ako to ne želite. Uvek možete i namenski peći ili kuvati piletinu ili bilo koje drugo meso za paštetu, jer ne mora svaka pašteta da bude pašteta od džigerice.

Šta je potrebno?

Pošto se radi o jelu od ostataka nemam tačno određenu meru, ali u odnosu na količinu piletine koju imate, dodajte upola manje pečenog kikirikija, što znači.

  • na 1 šolju iseckane piletine, 1/2 šolje kikirikija,
  • 1 kocka feta sira (možete i kašiku pavlake, a možete i izostaviti ako ne volite i ne jedete sir),
  • par kašika pileće supe,
  • na vrh kašikice kari začina,
  • so, biber i ljuta paprika po ukusu.

pileca-pasteta

Zašto kikiriki? Zato što volim piletinu sa kikirikijem. Ako ne volite, ne morate ga dodavati. Ako imate domaćeg kikriki putera, možete njega dodati u meso. Na kraju krajeva, kao i za svako jelo od ostataka koristite ono što imate u frižideru.

U blenderu, prvo što sitnije, sameljite kikiriki, zatim dodajte piletinu isečenu na kockice. Sve zajedno meljite da se meso potpuno usitni.

Kao što rekoh, pošto je ovo jelo od ostataka možete pustiti mašti na volju, jer paštetu pravite po svom ukusu i možete joj dodavati začine koje vi najviše volite uz piletinu. Takođe, umesto kikirikija možete dodati ili orahe ili badem, ili ne morate dodati ništa od orašastih plodova.

Dodajte po potrebi malo ulja i pileće supe, da dobijete kremastu smesu koju ćete moći mazati na hleb, sve izmešajte i začinite, biberom i ljutom paprikom po ukusu. Takođe od začina uz kikiriki odlično je kada se doda i jedna kašikica kari začina, naravno ako ga volite.

Dodatak: još jedna varijanta paštete od pečene piletine je da pilećem mesu dodate samo 1 svežu papriku, 1 sveži paradajz i kašiku pesto sosa.

Podelite na društvenim mrežama