Ako ste se nekad zapitali kako da napravite sami riblju paštetu, ovo je samo još jedan od mogućih načina (vidi recept za paštetu od pečene ribe).

Uslov za ovaj recept je da imate "sardine" od rečne ribe. Pašteu možete praviti i od industrijske (ili recept kako da napravite sardinu) konzervirane obične morske sardine, ali onda se ovaj recept ne bi zvao pašteta od rečne ribe (recept kako da napravite sardinu od rečne ribe).

Sastojci:

  • 250 g sardina od rečne ribe,
  • biber,
  • tucana ljuta paprika,
  • peršunov list.

Napomena:

Po želji dodajte začine po vašem izboru. Navela sam samo osnovu, vi možete dodavati začine po vašem ukusu, suve ili sveže. Ako vam se učini da je pašteta suviše meka, možete dodati 50-100 g margarina ili putera, ali mislim da s obzirom na ulje u kojem se riba kuvala, mislim dodatna masnoća nije potrebna. Dakle i to je stvar ukusa, a meni je lepše bez margarina i putera.

Priprema:

Ribu očistite od krupnih kostiju (kičma, rebra) i stavite u blender. Dodajte začine po želji i ukusu. Sve dobro sameljite dok ne dobijete paštetu. To traje vrlo kratko jer je riba veoma mekana. Dovoljno je i da je samo izgnječite viljuškom, ako vam ne smet ada ostane i po koji komadić.

Napravljenu paštetu stavite u činiju ili kutiju sa poklopcem i čuvajte je u frižideru dok je ne potrošite. Rok trajanja je kratak, zato nemojte praviti odjednom velike količine, osim ako imate veliko društvo koje će to brzo smazati.

Paštetu koristite kao i bilo koju drugu paštetu, kao namaz na svež ili prepečeni hleb, krekere,...

pasteta od recne ribe

Fish Pate

Podelite na društvenim mrežama