Obaveštenje! Ovaj sajt koristi Google kolačiće za statistiku poseta.

Ukoliko nastavite dalje, podrazumeva se da se slažete sa tim. Dodatni info

Prihvatam

Ovaj sajt koristi Google kolačiće za statistiku poseta. Prikupljene podatke sajt Kuvarancije ne koristi u druge svrhe.

Pečene kobasice i krompir iz rerne

Pečene kobasice i krompir iz rerne

Krompir i kobasice, savršenstvo jednostavnosti. Brzo i jednostavno se priprema, nije potrebno veliko kulinarsko umeće, jeftino,... Osim toga, krompir i kobaje možete peći kako u rerni električnog šporeta, ili u "Smederevcu", tako i u foliji na roštilju, ili otvorenoj vatri, u zemljanoj ili nekoj drugoj vatrostalnoj posudi...

Mirisom ovo jelo podseća na krompiraču, ali samo podseća zbog luka i paprike u kobasici.

Potrebni sastojci:

  • 1 kg krompira (otprilike),
  • 300 g sveže roštilj kobasice (ili ista količina dimljene, polusuve kobasice),
  • 1/2 l piva,
  • so i biber po ukusu.

Napomena:

Pošto su kobasice obično veoma slane, soli za krompir je potrebno vrlo malo. Ako koristite suvu kobasicu, iseckajte je na sitnije komade i stavite je na dno posude, kako bi se kuvala u pivu i kako ne bi bila previše suva, a ako ne volite pivo zamenite ga istom količinom vode ili supe. Kobasici možete pridodati i iseckanu suvu slaninu ili krupnije nasečen crni luk, ljutu papriku itd. Jedan deo krompira možete zameniti skuvanim belim pasuljem, a deo običnog krompira možete zameniti batatom koji daje posebnu slast jelu. Možete dodati i kisele jabuke... u zavisnosti od začina i dodataka, od jednostavnog i običnog krompira sa kobasicom, možete napraviti jedno veoma aromatično i pikantno jelo. A sve po vašem ukusu.

krompir sa kobasicom 4

U vatrostalnu posudu, sa poklopcem (ako nemate poklopac zatvorite aluminijumskom folijom), stavite krompir isečen na četvrtine (ako su krompiri sitniji na polovine ili cele) i kobasicu isečenu na manje komade.

Sve malo posolite i pobiberite i kao što rekoh, vodite računa samo o slanoći kobasice, da ne presolite jelo. Prelijte sa sasvim malo ulja (masnoća vam i nije potrebna ako su kobasice masne) i pivom. Sve izmešajte, poklopite. Pecite u rerni zagrejanoj na 180-200°C oko 1 sat. Vreme pečenja zavisi od veličine komada krompira, što je krompir krupniji trebaće mu više vremena da se ispeče. Svakako ne treba da pečete kraće od 45 minuta.

krompirici sa kobasicom 6

domace kobasice 2

krompirici sa kobasicom 3

domace kobasice

domace kobasice 7

  • Pinterest