Ovo u stvari i nije recept, ovo je samo ideja koju sam videla što na TV u kulinarskim emislijama, što iz raznoraznih kuvara: pečeni sir u obliku čašice.

Kako se pravi?

Za svaku čašicu je potrebna po jedna vrhom puna kašika sitno narendanog masnijeg sira. To znači da izbegavate nemasne sireve od obranog mleka jer takav sir obično bude previše tvrd i žilav kada se ispeče.

korpice od sira

U tepsiju rasporedite narendani sir. i stavite u rernu zagrejanu na 200°C. Ostavite u rerni dok se sir ne istopi. Istopljeni sir izvadite iz rerne i svaku gomilicu istopljenog sira stavite preko donje strane kalupa za mafine. Ako želite krckaviji sir, vratite sve ponovo u rernu dok sir ne porumeni, ili ako ne želite ostavite ga samo da se ohladi i stegne.

korpice od sira 2

korpice od sira 4

Pečene korpice pažljivo ih skinite sa kalupa (veoma lako pucaju). U ohlađene sipajte razne salate po izboru i ukusu, sa ili bez mesa, kao što su npr. ruska salata, salata od piletine, salata od tunjevine,...

Korpice koje vam puknu iskoristite za ukrašavanje punjenja u njima, mada mislim da je grickanje krckavog sira toliko zarazno da slobodno napravite malo veću količinu od onoga što planirate.

korpice od sira 6

korpice od sira 7

korpice od sira 8

korpice od sira 9

Podelite na društvenim mrežama