Obaveštenje! Ovaj sajt koristi Google kolačiće za statistiku poseta.

Ukoliko nastavite dalje, podrazumeva se da se slažete sa tim. Dodatni info

Prihvatam

Ovaj sajt koristi Google kolačiće za statistiku poseta. Prikupljene podatke sajt Kuvarancije ne koristi u druge svrhe.

Pečene paprike punjene sirom

Pečene paprike punjene sirom

Još jedno od jela koje se ne sprema često, jer zahteva dosta dugu pripremu, pošto je osnovni sastojak pečena, oguljena i očišćena paprika. Sada je njihova sezona već na zalasku, treba je iskoristiti maksimalno. Naravno da uvek možete ispečenu papriku ostaviti za zimu u zamrzivač.

Kako se pravi ovo jelo:

Prvo treba ispeći svežu crvenu papriku, oguliti je i očistiti (kako ispeći papriku »»). Količinu paprika prilagodite svom apetitu, ali jedna do dve punjene paprike su više nego dovoljne po osobi. Ukoliko za ručak imate i neku čorbicu, salatu ili meso, ne treba vam više od jedne po osobi, jer su veoma site.

Spremite punjenje od sira, u zavisnosti koliko paprika imate, na 300 gr sira dovoljno je da stavite jedno jaje, posolite i pobiberite po ukusu. Ohladjene i očišćene pečene paprike punite ovom smešom.

Pripremite za pohovanje brašno, umućeno jaje i prezlu. Punjene paprike prvo uvaljate u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezlu. Možete da ih pečete u tiganju u dubljoj masnoći, u fritezi ili u rerni - što je i najbolje jer ne treba mnogo masnoće. Tepsija se namaže mašću, poslažu se ispohovane paprike, stave se u rernu ugrejanu na 250 °C. Posle pet minuta se paprike okrenu i tako peku dok ne porumene.

Pečene paprike punjene sirom možete jesti i tople i hladne, a u oba slučaja mnogo su dobre.

  • Pinterest