Pečene paprike punjene sirom

Pečene paprike punjene sirom

Još jedno od jela koje se ne sprema često, jer zahteva dosta dugu pripremu, pošto je osnovni sastojak pečena, oguljena i očišćena paprika. Sada je njihova sezona već na zalasku, treba je iskoristiti maksimalno. Naravno da uvek možete ispečenu papriku ostaviti za zimu u zamrzivač.

Kako se pravi ovo jelo:

Prvo treba ispeći svežu crvenu papriku, oguliti je i očistiti (kako ispeći papriku »»). Količinu paprika prilagodite svom apetitu, ali jedna do dve punjene paprike su više nego dovoljne po osobi. Ukoliko za ručak imate i neku čorbicu, salatu ili meso, ne treba vam više od jedne po osobi, jer su veoma site.

Spremite punjenje od sira, u zavisnosti koliko paprika imate, na 300 gr sira dovoljno je da stavite jedno jaje, posolite i pobiberite po ukusu. Ohladjene i očišćene pečene paprike punite ovom smešom.

Pripremite za pohovanje brašno, umućeno jaje i prezlu. Punjene paprike prvo uvaljate u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezlu. Možete da ih pečete u tiganju u dubljoj masnoći, u fritezi ili u rerni - što je i najbolje jer ne treba mnogo masnoće. Tepsija se namaže mašću, poslažu se ispohovane paprike, stave se u rernu ugrejanu na 250 °C. Posle pet minuta se paprike okrenu i tako peku dok ne porumene.

Pečene paprike punjene sirom možete jesti i tople i hladne, a u oba slučaja mnogo su dobre.

  • Pinterest