Obaveštenje! Ovaj sajt koristi Google kolačiće za statistiku poseta.

Ukoliko nastavite dalje, podrazumeva se da se slažete sa tim. Dodatni info

Prihvatam

Ovaj sajt koristi Google kolačiće za statistiku poseta. Prikupljene podatke sajt Kuvarancije ne koristi u druge svrhe.

Pečeni cipal u foliji

Pečeni cipal u foliji

Kad se spomene cipal, svi odmah pomisle na one ribice na moru, koje plivaju u luci među brodicama ili na na najprljavijim mestima. Jesu, to su te ribe, ali nadam se da su ove što se kod nas prodaju u ribarnicama ipak gajene u nekim čistijim vodama. Kako god, sve dok sami ne upecate ribu, ne možete biti sigurni odakle ona potiče. Možete se samo pouzdati u ispravnost i kontrolu koja bi trebala da postoji u legalnim trgovinama.

Šta je potrebno za 2 osobe:

  • 2 cipla (oko 500 g),
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 limun,
  • 1 grančica ruzmarina,
  • so, biber.

Rernu uključite da se greje na 250°C.

Očiščeni cipal posolite i pobiberite. Za svaku ribu pojedinačno, pripremite komad folije. Na foliju sipajte kašiku ulja i preko toga stavite posoljenu ribu. Dodajte ruzmarin i sok od limuna. Umotajte. Isto uradite i sa drugom ribom.

Pakete cipala stavite u tepsiju, pa sve zajedno u zagrejanu rernu. Pecite na istoj temperaturi 20-25 minuta, što zavisi kako vam radi rerna. Kod mene je ovo vreme taman dovoljno da se riba više skuva nego ispeče. Svakako riba pečena u foliji bude kao kuvana na pari, odnosno svom soku. Nemojte samo da je prepečete, a to ćete osetiti i po mirisu. Međutim, ako ste sve dobro zamotali, folija treba da se naduva prilikom pečenja, to ne treba da vas brine.

Pečenu ribu zajedno sa folijom stavite u tanjir i tek onda otvorite foliju da sokovi od pečenja ne bi iscurili u tepsiju. Poslužite sa krompir salatom ili bilo kojim prilogom po vašoj želji.

cipal u foliji 2

cipal u foliji 5

cipal u foliji 6

 

  • Pinterest