Pohovani mesni narezak je davnih sedamdesetih godina prošlog veka, bilo vrlo popularno jelo. Mislim da je mali broj ljudi iz moje generacije a da ga barem jednom nisu jeli. Možda je tada narezak bio drugačiji i bolji u odnosu na današnji, ne znam, ali tada je meni to bilo super jelo. A možda je sve to zato što većina dece i danas uglavnom voli baš tu "džank" i brzu hranu, jedino što je ona sada lepše i drugačije upakovana.

Sastojci:

  • 1 veća konzerva mesnog nareska (oko 400 g),
  • 2 jajeta,
  • 2-3 kašike brašna,
  • 4-5 kašika prezle,
  • malo ulja.

Napomena:

Za moj ukus ovom jelu nije potrebno dodavati so i biber jer je mesni narezak svakako i više nego dovoljno začinjen.

Priprema:

U činiji umutite jaja sa 2 kašike ulja. Narezak izvadite iz konzerve i isecite ga na tanju parčad. Kad kažem tanko, to znači koliko vam sama struktura nareska to dozvoljava, otprilike 3 komada po konzervi.

Svako parče nareska uvaljajte u brašno, zatim u jaja i u prezlu. Ponovite još jednom umakanje u jaja i u prezlu da bi korica bila deblja i hrskavija.

Ispohovan narezak složite u tepsiju i stavite u rernu zagrejanu na 250°C. Pecite na istoj temperaturi desetak minuta ili dok poh ne porumeni. Ispohovan narezak možete pržiti i u dubljem tiganju sa uljem (ili u fritezi), kako vam više odgovara.

Poslužite uz pomfrit, čips ili pire krompir uz majonez ili neku salatu po izboru. A pohovani mesni narezak možete poslužiti i u prepečenim hamburger zemičkama sa zelenom salatom, majonezom, sirom i nezaobilaznim crnim lukom i kiselim krastavcima.

pohovani mesni narezak

pohovani mesni narezak

Napomena za kraj, za razliku od nekadašnjih narezaka u kojima je bilo čak i mesa i narezaka koji su stvarno ličili na mleveno meso, ovi današnji naresci (barem oni koje sam probala) su uglavnom od masnoća i neke pihtijaste smese, koju registrujete tek kada se narezak ispeče i kada omekša jer tada više liči na paštetu nego na pohovano meso. Ne bih da generalizujem i da kažem da su svi naresci isti, jer nisam probala sve nareske svih domaćih proizvođača, tako da prepuštam vama da izaberete narezak za koji mislite da je dobar.

Podelite na društvenim mrežama