Uz testo sa krompirom, ili testo sa kupusom ovo je još jedan od starih, jeftinih i jednostavnih recepata sa domaćom testeninom.

Sastojci:

Napomena:

Količinu testa prilagodite svojim potrebama, u zavisnosti od količine testa, toliko dodajte sira (1:1). Najbolji za ovaj recept je onaj tzv. "švapski" nemasni sir. Kada se zagreje on bi trebao da se tegli i razvlači. Sirevi sa više masti se više i tope. Na sličan način možete napravitii špecle sa sirom. Ako želite posnu testeninu, ili ne želite sami da je pravite, kupite gotove rezance bez jaja. 

Priprema:

Napravljene rezance (domaće ili kupljene gotove), skuvajte u posoljenoj vodi. Sir istopite i malo zapecite u dubokom tiganju, tek toliko da zamiriši. Skuvano testo procedite i dodajte u sir. Dobro promešajte i to je to. Ručak je gotov.

Uz testo sa sirom, umesto salate najbolje se slaže nasečena domaća šunka ili slanina, mada ni kobasice nisu loše... postoji i varijanta da se doda jedno do dva jajeta u sir i onda to bude testo sa sirom i jajima, a u to može da se doda i propržena slaninica iseckana na kockice i onda to mogu biti špagete karbonara, ...

testo-sa-sirom

rezanci nasuvo sa sirom 3

rezanci nasuvo sa sirom 7

Podelite na društvenim mrežama