Tikvice, pesto od sremuša i sir uvijeni u rolnicu i umotani u slaninu. Recept ukratko.

Sastojci:

  • 1 zelena tikvica,
  • režnjevi slanine,
  • feta sir,
  • 1 velika kašika pesta od sremuša.

Napomena:

Koliko režnjeva slanine i koliko sira? Zavisi koliko tanko isečete tikvicu i koliko ćete imati parčadi. Svako parče tikvice, jedno parče slanine i 1-2 kockice sira. Osim fete, za ovo jelo je idealan suvi kozji sir koji se koristi za grilovanje, ili bilo koji drugi sir koji se ne topi tako lako. Navedene mere su dovoljne za 2 osobe. Rolnice od tikvica mogu biti i toplo predjelo, prilog, glavno jelo,... kako vam drago. Količinu namirnica prilagodite broju osoba za koje kuvate.

Priprema:

Tikvicu isecite na tanku uzdužnu parčad. U zavisnosti od toga koliko ste vešti u sečenju možete dobiti manje ili više parčadi. Kratko ih zapecite na roštilju ili gril tiganju, koliko je potrebno tek da omekšaju i ispuste višak vode, kako bi se mogle lakše uvijati.

Svako parče tikvice premažite pestom od sremuša, stavite kockicu feta sira, umotajte je u rolnicu. Rolnicu od tikvice umotajte u tanko narezanu slaninu. Zakačite čačkalicom da se paketić ne raspadne.

Najlakše je da ove rolnice pečete u tepsiji u rerni, ali su odlične i kada se ispeku na roštilju. U tom slučaju ih pažkljivo okrećite da se rolnice ne raspadnu.

rolnice od tikvica i slanine 3

rolnice od tikvica i slanine 3

rolnice od tikvica i slanine 4

Podelite na društvenim mrežama