Obaveštenje! Ovaj sajt koristi Google kolačiće za statistiku poseta.

Ukoliko nastavite dalje, podrazumeva se da se slažete sa tim. Dodatni info

Prihvatam

Ovaj sajt koristi Google kolačiće za statistiku poseta. Prikupljene podatke sajt Kuvarancije ne koristi u druge svrhe.

Salata od pečenog kukuruza

Salata od pečenog kukuruza

Naravno da salatu možete praviti i od kuvanog kukuruza, ali miris pečenog kukuruza je ono što ovu salatu čini posebnom. Ne samo zbog toga što miris podseća na leto (podseća i miris kuvanog kukuruza na leto), nego i zato što, čak i kada samo da pomislim na miris pečenog kukuruza zamišljam lepljivi, slatki, malo zagoreli ukus mladog šećerca i već mi ide voda na usta.

Šta je potrebno za salatu od pečenog kukuruza:

  • 400 g zrna kukuruza šećerca,
  • 200 g svežeg paradajza,
  • 1 sveža slatka paprika,
  • 2 sveže ljute paprike,
  • 1 kocka feta sira,
  • 1 limeta (ili limun),
  • šaka svežih listova bosiljka,
  • so i biber.

Napomena: u zavisnoti od toga koliko volite sir i koliko sira stavite u salatu, možda vam so i nije potrebna. Druga stvar je da li ćete peći ceo kukuruz na vatri, pa kasnije skidati zrna ili ćete kupiti zamrznuti u zrnu. Zato sam na početku i napisala količinu u zrnima kukuruza, ne u broju klipova. Osim toga zamrznuti kukuruz je dostupan cele godine i možete ga peći u rerni kad god vam se prohte.

Rernu uključite da se greje na najjače, kod mene je to 280°C.

Kukuruz stavite u tepsiju, pobiberite ga i stavite u zagrejanu rernu. Pecite desetak minuta na najvišem položaju odmah ispod grejača. Bitno je da se što brže ispeče i da dobije miris, pre nego što se osuši. Ako kukuruz presušite postaće neupotrebljiv odnosno, pretvoriće se u žute kamenčiće koje ćete teško sažvakati.

Pečeni kukuruz stavite u činiju za salatu. Dodajte isečen paradajz, papriku, narendanu koricu limete i sok, iseckan list bosiljka (ako nemate bosiljak dodajte peršunov ili celerov list), biber i sve promešajte. Na samom kraju dodajte kockice feta sira. Pre posluženja možete ostaviti salatu u frižideru da se dobro ohladi, ali nije obavezno. Meni se više dopada kada pečeni kukuruz nije potpuno hladan.

salata od pecenog kukuruza 2

salata od pecenog kukuruza 5

salata od pecenog kukuruza 7

salata od pecenog kukuruza 8

salata od pecenog kukuruza 10

  • Pinterest