Savršenstvo jednostavnosti ili jednostavnost savršenstva? Kad pogledam recepte na ovom mom sajtu, čini mi se da je većina upravo takva - jednostavna.

Naša svakodnevna hrana koju pripremamo i jedemo, u žurbi između dva posla ili radeći više poslova u isto vreme i treba da bude brza i jednostavna. Na kraju krajeva i ja sam samo jedna obična i jednostavna žena, mada nisam baš sigurna da bi se moj muž složio sa ovom drugom konstatacijom. ;)

Za recept za špagete sa svežim povrćem potrebno je:

  • 200 g špageta (ili neka druga testenina),
  • 2 veća sveža paradajza,
  • 1 ljuta paprika (ako ne volite ljuto koristite slatku papriku),
  • 1 mladi beli luk,
  • nekoliko listova svežeg bosiljka,
  • so i biber po ukusu,
  • malo maslinovog ulja.

Priprema:

Za vreme dok se špagete kuvaju, paradajz i papriku isecite na sitnije kocke, mladi beli luk (ili 2-3 čena starog) iseckajte sitno.

Najjednostavnija varijanta je da iseckano povrće, ulje i začine dodate u skuvane špagete, promešate i poslužite, ali... može i sasvim malo drugačije.

U tiganju na malo maslinovog ulja kratko i na niskoj temperaturi zagrejte beli luk, tek toliko da se malo zastakli i da pusti miris, jer će tako jelu dati drugačiji "šmek". Belom luku dodajte iseckanu šaku svežih listova bosiljka (ako nemate možete dodati i suvi bosiljak ili origano ili peršun, ili... bilo koji zeleni začin po želji i koji volite). 

Skinite sa vatre i u tiganj dodajte kockice isečenog paradajza i paprike. Paradajz i paprika ne treba da se kuvaju, niti da se prže ili peku - treba da ostanu sasvim presni.

Sve posolite, pobiberite po ukusu, promešajte i sipajte preko kuvanih špageta.

Po želji možete dodati i ribanog parmezana ili nekog drugog sira, sve još jednom dobro promešajte i poslužite odmah.

Ukus? Jednostavno neodoljiv ;)

Podelite na društvenim mrežama