Špargle, gljive u kremastom sosu i prelivene preko testa, delikates. Krckavi zeleni štapići kojima nije potrebna duga termička obrada, a ako su baš sasvim mlade špargle možete ih jesti i presne, ili barem možete vrhove. Ako je i vi volite, pogledajte i ove recepte od špargle.

Potrebni sastojci:

  • 500 g šufnudli ili njoka (sveže napravljenih ili kupovnih),
  • 250 g sveže lisičarke,
  • 500 g špargli,
  • 2 dl tečne pavlake,
  • so i biber.

Napomena:

Baš kao što većina nas kupuje gotove, već napravljene i osušene špagete ili rezance i ostalu testeninu, mislim da je sasvim normalno da kupite i gotove šufnudle ili njoke. Svakako treba iskoristiti sve ono što može da vam olakša pripremu hrane.

Priprema:

Šparglama odsecite drvenaste krajeve, a ostatak blanširajte 1-2 minuta. Krajeve nemojte bacati, možete ih staviti u zamrzivač i iskoristiti kada kuvate supu, kao dodatak. Blanširane špargle ocedite od vode i ostavite sa strane.

U istoj vodi gde ste blanširali špargle, možete skuvati šufnudle.

U dubljem tiganju (ili šerpi) zagrejte kašikicu putera i propržite iseckane lisičarke. Kada gljive omekšaju, dodajte skuvane šufnudle, pavlaku, posolite i pobiberite, promešajte i na samom kraju dodajte špargle. Špargle nemojte dugo i jako mešati da se ne bi raspale.

Gotovo jelo poslužite odmah.

sufnudle sa sparglom i lisicarkom

sufnudle sa sparglom i lisicarkom 2

sufnudle sa sparglom i lisicarkom 3

sufnudle sa sparglom i lisicarkom 4

sufnudle sa sparglom i lisicarkom 5

sufnudle sa sparglom i lisicarkom 8

Podelite na društvenim mrežama