Recept za kuvanje u ekspres loncu (ili "multicookeru", "slow cookeru" ili "krčku", u zavisnosti od toga šta posedujete ili šta vam je na raspolaganju). Prednost ovakvih uređaja je u mogućnosti njihovog programiranja i odloženog kuvanja.

Priznajem da obožavam kuhinjske "gedžete" i raznorazne uređaje, a do skoro sam mislila da je ekspres lonac ili AMC-ov "secuquick" vrhunac pomoći u kuhinji. Međutim ima nešto još bolje, a to je već pomenuti multikuker. Ako imate mogućnosti i prilike da kupite nešto od onoga što će vam olakšati rad u kuhinji, svakako to treba i da iskoristite. Nemam preporuku ni za jednog određenog proizvođača tih uređaja, a ne znam da vam kažem koji je najbolji, niti koji najlošiji. Znam samo da sam oduševljena ovim mojim.

Potrebni sastojci:

  • 500 g svinjskih šnicli od plećke ili od buta,
  • 500 g šargarepe,
  • 500 g smrznutog mešanog povrća za đuveč (ili nekog sezonskog povrća po vašem izboru),
  • 2 dl piva,
  • so, biber i ljuta paprika po ukusu.

Šnicle istanjite čekićem za meso. Posolite ih i pobiberite i uvaljajte u brašno. Zapecite ih u tiganju na malo masnoće, samo da pobele s obe strane.

snicle sa povrcem 2

U lonac sipajte pivo, dodajte očišćenu i isečenu šargarepu. Preko šargarepe stavite meso, a preko mesa povrće za đuveč. Sve posolite i pobiberite i dodajte ljute paprike, sveže ili suve po ukusu.

snicle sa povrcem 1

snicle sa povrcem 4

Ako je u tiganju od mesa ostalo malo zalepljeno, sipajte malo piva i kratko prokuvajte i promešajte da se skinu svi zapečeni ostaci i to takođe sipajte u lonac.

Lonac zatvorite i kuvajte na programu za gulaš 60 minuta. Poslužita sa ili bez priloga, po izboru.

snicle sa povrcem 5

snicle sa povrcem 6

snicle sa povrcem 8

snicle sa povrcem 11

snicle sa povrcem 7

Podelite na društvenim mrežama